DELSJÖN DÄR STAD OCH VILDMARK MÖTS

Delsjön där stad och vildmark möts

Följ med till Delsjöområdet – oasen som gränsar till Göteborg, Härryda, Mölndal och Partille. Delsjöområdet är välbesökt. Över en miljon besök under ett år, men du behöver inte trängas. Området är stort och smultronställena är många.

Naturfotografen Mikael Svensson och författaren Anders Ejdervik har vandrat i området under alla årstider. De har besökt platser både nära väg och långt in i skog och mark.

Den här boken bygger på deras upplevelser. De tar dig med på sina turer. De har gjort besök i isig vinter, spirande vår och ljuvlig försommar. De har vandrat i den fagra sommaren och genom storslagen höst till ännu en vinter. De har besökt golfbanor, vattenverk och polisens rytteri. De har beundrat utsikten från telemasten. De har hälsat på hos sportfiskarna, paddlarna och roddarna. De har träffat fantastiska människor som delat med sig av kunskaper och erfarenheter från vildmarken mitt i stan.

Länkar

Recension i Göteborgs-Posten
Reportage i Partille Tidning
Reportage i Mölndals-Posten
Intervju i P4 Göteborg
Reportage i Göteborgs-Posten
Vårt bokprojekt på facebook
Delsjöbilder från bloggen
Delsjöområdets historia

Fakta 

Utgiven Maj 2018
ISBN 9789188435385
Förlag Votum
Antal sidor 234
Format 240 x 270 mm
Band Inbunden
Mikael Svensson (foto)
Anders Ejdervik (text)
Johan Sjödelius (form)

Citat

Boken skildrar de här platserna och mycket mer. Bilderna är vackra men rättvisande, texterna genomarbetade. För det mesta håller man sig på rätt sida av gränsen mellan reportage och reklamprosa. Det är nog inte helt lätt. Jag märker ju själv att jag vill hylla Delsjön.

Göteborgs-Posten den 15 juli 2018

Om inte annat kan man titta på bilderna, boken främsta behållning. Mikael Svensson har kompletterat med ett antal vardagsbilder, men det syns verkligen att han i förs­ta hand är naturfotograf. Ljuset, perspektivet, blicken, tajmingen skapar inte en klyschig känsla av magi utan förhöjer en redan vacker verklighet.

Göteborgs-Posten den 15 juli 2018

Mikael Svensson

Mikael Svensson är frilansfotograf, bosatt i Mölndal. På jakt efter det perfekta ljuset bär han runt på sin kamerautrustning. Han har tidigare bland annat givit ut fotoböcker om MölndalsånDalälven och Nordens längsta vattendrag. Han är medlem i föreningen Naturfotograferna/N.

Anders Ejdervik

Anders Ejdervik är bosatt i Grövelsjön och Göteborg och har bland annat skrivit böcker om Grövelsjön. Han är pensionerad NO-lärare som undervisat både små och stora. Han har också varit projektledare på en eftergymnasial utbildning för naturguider. Föreläser gärna om ämnen som han kan.

Using Format