EN TIMME FRÅN GÖTAPLATSEN

En timme från Götaplatsen

Naturfotografer samlar på ögonblick. Vissa dyker bara upp, andra måste man tålmodigt vänta in. Ögonblicken kommer till den som är ute ofta och länge, inte minst vid de tider på dygnet och året då även det alldagliga blir sällsamt.

I boken hittar du femton platser i naturen, inom en timmes reseavstånd från centrala Göteborg. Alla platser har sin historia och sina ögonblicksbilder. Men det finns hur mycket som helst kvar att uppleva, för dig och alla andra. Tillflyktsorterna finns inom räckhåll. Den här boken vill locka dig att ge dig ut – du får veta hur du tar dig till varje område, kollektivt eller med egen bil, och du får de praktiska upplysningar du kan behöva. För hur bra bilden än blir finns det något som är bättre – att vara där!

Texten är skriven av miljö- och naturskribenten Roger Olsson som tidigare skrivit flera böcker och bland annat medverkat i Västerut tillsammans med Stefan Edman, Tore Hagman och Jan Töve. Mikael Svensson och Anders Järkendal är naturfotografer och Mikael har tidigare utkommit med boken Mölndalsån – från källan till Drömmarnas kaj.

Länkar

Poetiska naturbilder inspirerar
Recension i tidskriften Sveriges Natur
En poetisk tipsbok
Skönheten nära Götaplatsen

Fakta

Utgiven 2009
ISBN 9789185957026
Förlag Votum
Antal sidor 160
Format 247 x 228 mm
Band Inbunden
Mikael Svensson (foto)
Anders Järkendal (foto)
Roger Olsson (text)

Citat

Naturfotona av Järkendal och Svensson är poetiska, sköna, färgmättade på klassikt manér. De står sig utan bildtexter.

Sveriges Natur

En poetisk tipsbok om natursköna utflyktsmål i Göteborgs omnejder – så klart. Varför sitta i Brunnsparken och spana duvor när det finns så många goa utflyktsmål i världsklass i korkarna? En timme från Götaplatsen – femton utflykter runt Göteborg av Anders Järkendal, Roger Olsson och Mikael Svensson får garanterat läsarna att ge sig ut.

Turist

Jag känner inte till i vilken grad Anders Järkendal och Mikael Svensson delar denna besatthet, men jag har mina misstankar, för boken En timme från Götaplatsen vimlar av vackra bilder. Därtill är Roger Olssons texter vackra.

Göteborgs-Posten

Using Format