Min bakgrund

Jag heter Mikael Svensson och har arbetat heltid som natur- och landskapsfotograf sedan 2004. Det började under mina år i vackra Grövelsjöfjällen. Jag fascinerades av den föränderliga fjällvärlden och har sedan dess hämtat mina motiv från naturens outtömliga skattkammare.

Jag bor i Mölndal och har naturen runt knuten. Jag behöver inte bege mig långt bort för att hitta de rena, enkla och grafiska motiven jag söker. Mycket handlar om tid, till slut kommer det där perfekta ljuset, det önskade ögonblicket. Det är inte turen eller slumpen som avgör, utan hängivenheten.

Våren 2007 blev jag invald i föreningen Naturfotograferna och jag finns också representerad hos Johnér, en av Sveriges största bildbyråer.

Stipendier

Arbetsstipendium Författarfonden (2007)
Kulturstipendium Mölndal Rotary (2008)
Arbetsstipendium Författarfonden (2015)
Tillfälligt kulturstipendium Mölndals Stad (2020)


Citat

…men det syns verkligen att han i förs­ta hand är naturfotograf. Ljuset, perspektivet, blicken, tajmingen skapar inte en klyschig känsla av magi utan förhöjer en redan vacker verklighet.

Johan Lindqvist / Göteborgs-Posten

Till sist bilderna, som upptar större delen av boken. De gör mig alldeles betagen; naturfotografen Mikael Svensson vet vad han gör! Och den här är hans sjunde fotobok. Ju mer man läser och ju mer man tittar på bilderna desto tydligare framgår det vilken fin bok man har framför sig.

Strandskatorna på nätet

Mikael Svensson framstår som en riktig mästerfotograf. Hans knivskarpa bilder vittnar om att moderna kameror ser vad inget mänskligt öga förmår uppfatta, och somliga naturscenerier ser nästan öververkliga ut. Den berättande texten har svårt att konkurrera med fotografierna. Den här boken är tack vare bilderna en given presentartikel.

Kuriren

Bildmässigt lever Mikael Svensson dessutom upp i Töveklass och för oss utan lokal kännedom är det mest de vackra bilderna man fångas av. 

Ulricehamns Tidning

 

Using Format