VÄNERN UPPLEVELSER VID VATTEN

Vänern upplevelser vid vatten

I den här boken får vi möta Vänern och alla de 13 kommuner som omger vårt mäktiga innanhav. Med vackra bilder och en personlig text kring naturen och människorna på dessa platser tar naturfotografen Mikael Svensson och författaren Anna Säfsten med oss på en fascinerande resa genom städer, skogar, berg och vatten - och årstider.

Vi ser Karlstad från brädan i vattnet, upptäcker Gullspång från kajaken och känner på sjöns frusna kanter i Lidköping. Vi besöker Läckö Slott, cyklar mot toppen av Kinnekulle och hittar de bästa badplatserna ute på öarna.

Kommunerna som omger Vänern har var och en sin särart, samtidigt som alla är formade av sin specifika närhet till den stora sjön.

Länkar

Svenska Fotografers Förbunds webbsida
Vänern på bokmässan 2019 
Vacker bok om Vänerns magi 
En kärleksförklaring till ett magiskt innanhav 
Upptäck Vänern 
Välarbetad guide till hemester 
Recension från BTJ 
Bokresan Vänern i tidningen Turist 

Fakta

Utgiven Maj 2019
ISBN 978-91-88435-83-5 
Förlag Votum
Antal sidor 224
Format 240 x 270 mm
Band Inbunden
Mikael Svensson (foto) 
Anna Säfsten (text)
Johan Sjödelius (form)

Citat

Mikael Svenssons fotokonst är storslagen och bilderna har ett magiskt skimmer över sig. Man kan bara ana hur mycket tid och arbete han har lagt ned på bokens digra bildmaterial.

Säffletidningen den 26 augusti 2019

Var och en som en solig dag utan moln på himlen har färdats i båt långt ute på Vänern upplever igenkännandets glädje vid betraktandet av Mikael Svenssons bilder. Bilderna från färder bland öar, kobbar, skär, och långt därute där ingenting finns annat än gnistrande vatten, solljus, hög himmel och klar luft: Dessa bilder är närmast magiska.

NWT den 4 juni 2019

Följ med på en resa runt Sveriges största insjö. Anna Säfsten och naturfotografen Mikael Svensson upptäcker magiska utflyktsplatser till fots, sjöss och cykel och bjuder på inspiration runt Vänern året runt. 

Reslust / Expressen den 2 juni 2019

Bilderna av Mikael Svensson är häpnadsväckande, det är tydligt att se att han har lekt med kamerans inställningar. Utmärkande i denna bok är en av dess fösta meningar: “I Mariestad gav jag bort mitt hjärta.”

Mariestadstidningen den 27 juni 2019

Bilderna håller högsta klass och visar upp kommunernas och naturens vackraste sidor. Texterna berättar om platser, känslor och möten. Det är lättillgängligt och inspirerande.

BTJ

Anna Säfsten

Anna Säfsten är naturvetare med intresse för rörelse, samtal och känslan som väcks i oss när vi kommer till en plats. Livet levs på cykel och i kontor, oftast med en kaffekopp nära till hands. Anna är uppvuxen vid Umeälven men bor idag vid Mölndalsån. Text och bild har alltid följts åt genom livet. 

Mikael Svensson

Mikael Svensson är frilansfotograf, bosatt i Mölndal. På jakt efter det perfekta ljuset bär han runt på sin kamerautrustning. Han har tidigare bland annat givit ut fotoböcker om Mölndalsån, Dalälven , Nordens längsta vattendrag och Delsjöområdet. Han är medlem i föreningen Naturfotograferna/N.

Vänern upplevelser vid vatten eller Vänern runt på mindre än 30 sekunder

Using Format